EZ AZT JELENTI, HOGY BÁR ENYHÜLNEK A KORLÁTOZÁSOK, MOST MÉG JOBBAN KELL VIGYÁZNUNK EGYMÁSRA! A szabadságunk még nagyobb felelősséggel jár egymás iránt!

A kormány ennek tükrében a koronavírus-terjedés megelőzése érdekében az alábbi intézkedéseket hozta:

A közös háztartásban élők kivételével a legalább 1,5 méter távolságot (védőtávolságot) kötelező betartani! A védőtávolság megtartása mellett a közterületek, parkok is látogathatók szabadon, az eddigi alapos indok nélkül.

Az üzletek nyitva tarthatnak, és a vásárlók által látogathatóak az eredeti nyitvatartási időkben, viszont ott és a tömegközlekedési eszközökön mindenki köteles a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, egyéb maszk, sál, kendő) viselni! Szorgalmas óvónőink varrtak maszkokat. Ezekből a maszkokból minden üzletbe helyeztünk ki, így azok, akik véletlenül otthon hagyták védőfelszereléseiket az üzletekben tudnak vételezni egyet.

Az élelmiszerüzletekben, drogériákban, gyógyszertárakban az eddigiek szerint 9.00 óra és 12.00 óra közötti rend marad életben, azt ebben az idősávban ezen túl is csak a 65 év felettiek látogathatják!

A vendéglátóhelyek kerthelyiségében vagy teraszán a tartózkodás, a megrendelt étel, illetve ital elfogyasztása megengedett. Vendégeknek üzleten belül viszont tartózkodni még mindig tilos! A teraszokon, kerthelységekben is tartani kell a védőtávolságot, ezért az üzemeltető felel!

Rendezvények esetében vallási közösségi szertartás, házasságkötés és temetés tartható a kötelező védőtávolság (min. 1,5 m) megtartása mellett! A sportrendezvények nézők nélkül, zárt körülmények között, illetve edzések megtarthatóak. A fentieken túl más rendezvény nem engedélyezett!

A szabályok betartását a rendőrség ellenőrzi.

A kormányzati döntések mellett és részben azok ellenére a közösségi ház, a tornaterem sport és egyéb célú kiadását, használatát még nem engedélyezem! Edzéseket és szabadidős rendezvényeket a focipályán lehet tartani ha betartják a 1,5 méteres távolságot.

A következő napokban többször is fertőtleníteni fogjuk a buszmegállókat, a piacot, a bolt előtti tereket.

Az óvodában és a bölcsödében az ügyelet továbbra is biztosított a dolgozó szülők gyermekeinek. Csoportonként legfeljebb 5 gyerek lehet. Hétfőtől azon gyereknek is szállítunk menza jellegű iskolai étkezést, akik más településre járnak óvodába vagy iskolába. Az erről szóló igényfelméréseket a héten minden kedves szülő megkapta. Ha igénylik gyermeküknek az ebédet, a mellékelt űrlap kitöltésével jelentkezzenek az óvodában, vagy ha kérik az óvodai ügyeletet, kérem keressék Gyenes Zoltánnét az alábbi elérhetőségek valamelyikén Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a 72/372-215 telefonszámon.

Az idősek nappali ellátását továbbra is a PKSZAK látja el. Ha segítségre van szüksége bevásárlásban vagy gyógyszerkiváltásban keresse továbbra is Új Zsófiát a 30/834-4516 telefonszámon.

Mindenkit kérek, hogy vigyázzunk egymásra, vigyázzanak magukra!

Kőszegi Tamás
polgármester